Екип

Христина Машкова – основател и преподавател

Хриси е основател на Серендипити и щастлива майка на три деца. Вярва, че няма невъзможни неща. Вярва в неограничените способности на жената, децата, добротата и любовта. Смята, че всяко дете е специално и уникално и се старае да види положителните му качества, да ги подкрепи и доразвие.

Филолог по образование, със специализация  по комуникации от Франция и професионален опит като ПР във водещи електронни медии в България, след раждането на второто си дете Хриси прави рязък завой и се отдава на дългогодишната си мечта и призвание – да работи с деца. Започва като преподавател по френски език (в Британика и Френски институт), а членството и активното и участие в популяризирането на дейността на родителските кооперативи й отварят една нова врата към по-различно и пълноценно общуване и образование за децата.

Създава Серендипити есента на 2014 г. като пространство за общуване за малки и големи. За първата година от съществуването си Серендипити е домакин и/или организатор на редица срещи и форуми за образованието, представяне на съвременни детски книжки от български и чуждестранни автори, дискусии, беседи, концерти.

Аавгуст 2016 г. се появява новият дом на Серендипити, който представлява аристократична къща с дворче и много особен дух, в центъра на София. От тогава Серендипити се развива основно като детски център с акцент музика, английски, движение.

От есента на 2019 г., вдъхновени от Монтесори педагогиката, Серендипити се превръща в “къща на децата”, която приютява около 20 деца на възраст 2-6 години.  Сугестопед, привърженик на емпатията и ненасилствената комуникация, Хриси се старае да “вижда” потенциала във всяко дете. Привърженик на ученето и развитието през целия живот, през 2019 г. Христина завършва СДК “Монтесори педагогиката в съвременното общество” съм СУ “Св. Климент Охридски”.

Розалина Пенчева – преподавател и партньор

Освен, че прилича, нежна е и красива като роза, Рози има невероятен подход с децата. Дали ще танцуват английски валс или макарена, ще броят листенцата на цветето или ще си говорят за чувствата, Рози леко и незабелижимо печели доверието на децата и плавно, но сигурно им помага да намерят себе си и техния път и призвание.

Обича да импровизира, да се води и вдъхновява от децата, да играе техните игри и да влиза според нуждата във всякакви игрови роли. Не си мислете обаче, че Рози не може да покаже бодлите си. Тя строго пази границите си, както и успява да пази и зачита тези на децата. Не сме сигурни как го прави, но освен да танцуват и да се забавляват, Рози успява да накара всички деца да подреждат и да се карат кой ще измете стаята или кухнята:).

По образование Рози е треньор по спортни танци с над 20 годишен опит, като последните седем години работи осново с деца между 2 и 5 г. Смята, че ученето продължава цял живот и постоянно усъвършенства личните си и професионални качества с редица семинари и специализирана литература. Част от тях са “Психодрама за деца” и Орф музикално възпитание.

Рози е част от Серендипити почти от създаването му, първоначално като преподавател във формата “Танцуващи с бебета”. Следващите години е преподавател в занималнята за малки дечица (2 – 5 г.). В момента Рози е основен учител и партньор в Серендипити. Успешно отговаря и подпомага административната, финансова част и бизнес – развитието на проекта.

Taня – учител, арт занимания, предучилищна подготовка

Таня по образование е социолог и философ, а по призвание педагог. Казва и си личи, че работата с деца ѝ носи удовлетворение, вдъхновение и любов. 

Обича приложните изкуства и рисуването и води  арт занимания в Серендипити. Децата не спират да я изненадват с креативността и мъдростта си, а Таня не спира да ни изненадва с многото си скрити и явни заложби, начина по който се грижи за децата, търпението и страстта с която ги запалва по различни материали, игри и борд геймс.

Таня води и предучилищната подготовка на по-големите и по уникален начин успява да  превърне понякога “скучните” учебници в игра и забавление. 

Креативна, забавна, активна, постоянно развиваща се и чевенокоса, Таня е част от Серендипити от края на 2018 г. и се радваме, че чрез нас децата успяват да се докоснат до страстта, талантите и заложбите й.

Вики – учител яслена група

Вики е учител по призвание. Децата я обожават, а тя съвсем естествено усеща и отговаря на нуждите им, по един любящ, при нужда по-категоричен начин.

През 2019 година Вики завършва Софийски университет “Св. Климент Охридски”, специалност “Регионално развитие и политика” и взима сертификат за обучение по Монтесори метод от 0 до 6 години.

Колкото и увлекателна и перспективна да е специалността, достига до онзи етап от живота, в който разбира с какво наистина иска да се занимава и да  постигне. Взима решение да последва една своя съкровена мечта, а именно да стане детска учителка. Още от тийнейджърска възраст работи с деца (детегледачка), а към момента отново е студент в магистърска програма “Предучилищна педагогика” към Софийски университет.

Вики започва работа в Серендипити пролетта на 2018 г. като помощник-възпитател. Бързо показва прекрасни качества и получава все повече доверие и нови отговорности. 

Виктория, споделя, че: “Моята лична кауза е да помогна на децата да открият силата и светлината в себе си, да успяват да се справят сами, да могат да споделят чувства и емоции, да се чувстват сигурни и да вървят смело по пътя наречен живот. Щастливи сме, че Вики е част от екипа и, че децата могат да се докоснат до този млад, светъл и толкова сърцат човек. 

Йоана – помощник възпитател

Антоанета – помощник възпитател

Милена – музикален педагог

Бори – психодрама за деца

Албена – йога

Злати – музикално – театрално ателие 

Ейми – нейтив спикър, разговорен забавен английски

Start typing and press Enter to search