Стартира форум за алтернативно образование

Home / Събития / Стартира форум за алтернативно образование

Стартира форум за алтернативно образование

Над 15 училища и организации ще споделят опита си на форум

„Нови и действащи алтернативи в образованието“

 

На 25 и 26 април от 9.30 ч. в София ще се проведе дебютното издание на форум „Нови и действащи алтернативи в образованието“. Събитието има за цел да обедини и представи действащи, новосформирани и бъдещи  училища, които прилагат в програмата и  философията си нови и алтернативни методи на преподаване и общуване.

На събитието ще се представят нови концепции като демократично образование,  обучение чрез проучване (inquiry-based learning) и проектно базирано обучение (project-based learning), сугестопедия, слънчева педагогика, unschooling,  oзарена педагогика, емпатия и ненасилствена комуникация.

Опита си в прилагането на нетрадиционни методи на преподаване ще споделят иновативни училища като ЧСОУ „Рьорих, ЧСОУ „Св. Георги”, ЧСОУ „Евроучилище Ровел”, ЕСПА.

Новосформираните ЧОУ „Изгрев“, ЧСОУ за изкуства и чужди езици “Артис” ще споделят философията си и подробности около приема на ученици. Явор Джонев ще разкаже за идеята си за ново училище.

Своите проекти за образователни инициативи, прилагащи обучение чрез проучване (inquiry-based learning) и проектно базирано обучение (project-based learning) ще представят Образователен център “EXPLORATORIUM” и Институт за прогресивно образование.

Явор Ганчев от Национална мрежа на родителите (НМР) ще представи началото на проекта за „Хвърковатото училище” – даване старт на училището, което е навсякъде и никъде, в което родители, учители и деца свободно се договарят за смисъла, целите и съдържанието на образованието.

Ще бъдат представени нови технологии за обучение като платформите за нагледно учене Envision и Jumpido и интерактивната дъска на Kontrax.

Организатор и домакин на събитието е  „Серендитипи“, пространство от нов тип за събития и общуване.

В рамките на изложението към форума ще се представят:

Издателство “Изток- Запад”, Издателство “Когиталност”, Clever Book, БГ Травел 2009, Uchitel.bg, Kontrax

Meдийни партньори:

Kafene.bg, Peika.bg, Ucha.se, Az-jenata, Az-deteto, Фермерски пазари “Хранкооп”

Билетът за двата дни струва 15 лв., а за един ден – 8 лв. Билети могат да бъдат закупени онлайн, а при наличие на свободни места в деня на събитието – на място може да се закупи еднодневен пропуск за 10 лв.

Можете да се запознаете с програмата на форума тук.

За допълнителна информация:
Мирела-Александра Захариева
тел. +359899877654
е-mail: events.prostranstva@gmail.com

 

Start typing and press Enter to search

лятно училище в Серендипити