Екип

Христина Машкова – основател и преподавател

Христина МашковаХриси е основател на Серендипити и щастлива майка на три деца. Вярва, че няма невъзможни неща. Вярва в неограничените способности на жената, децата, добротата и любовта. Смята, че всяко дете и човек са специални и уникални и се старае да види положителните им качества.

Филолог по образование, със специализация  по комуникации от Франция и професионален опит като ПР, след раждането на второто си дете Хриси прави рязък завой и се отдава на дългогодишната си мечта и призвание – да работи с деца. Започва като преподавател по френски (в Британика и Френския институт), а членството и активното и участие в популяризирането на дейността на родителските кооперативи й отварят една нова врата към по-различно и пълноценно общуване и образование за децата.

Създава Серендипити есента на 2014 г. като пространство за общуване за малки и големи. За първата година от съществуването си Серендипити е домакин и/или организатор на редица срещи и форуми за образованието, представяне на съвременни детски книжки от български и чуждестранни автори, дискусии, беседи, концерти.

С времето Середндипити се налага като предпочитаното място за празнуване на различни, нетрадиционни и здравословни рождени дни и детски събития (джаз и фолклорни концерти и др.)

Междувременно Хриси продължава да се учи от децата, околните и грешките си. Пада, става, вярва, понякога спира да вярва (но не за дълго) и пак продължава. Хриси смята, че няма случайни неща и, че просто трябва да се научим да следваме и разчитаме знаците и привидните “случайности”, че понякога просто трябва да се доверим и притихнем и нещата се случват.

Точно в един такъв момент – през август 2016 г. се появява новият дом на Серендипити, който представлява аристократична къща с дворче и много особен дух, в центъра на София.

Сугестопед, привърженик на емпатията и ненасилствената комуникация, Хриси се старае да “вижда” всяко дете, както и потребностите на всеки клиент.

В момента Хриси може да бъде засечена да прекарва време както в занималнята, така и в организирането на интересно детско събитие/рожден ден.

Розалина Дудекова – преподавател и партньор

Розалина ДудековаОсвен, че прилича, нежна е и красива като роза, Рози има невероятен подход с децата. Дали ще танцуват английски валс или макарена, ще броят листенцата на цветето или ще си говорят за чувствата, Рози леко и незабелижимо печели доверието на децата и плавно, но сигурно им помага да намерят себе си и техния път и призвание. Обича да импровизира, да се води и вдъхновява от децата, да играе техните игри и да влиза според нуждата във всякакви игрови роли. Не си мислете обаче, че Рози не може да покаже бодлите си. Тя строго пази границите си, както и успява да пази и зачита тези на децата. Не сме сигурни как го прави, но освен да танцуват и да се забавляват, Рози успява да накара всички деца да подреждат и да се карат кой ще измете стаята или кухнята.

По образование Рози е треньор по спортни танци с над 20 годишен опит, като последните три години работи осново с деца между 2 и 5 г. Смята, че ученето продължава цял живот и постоянно усъвършенства личните си и професионални качества с редица семинари и специализирана литература.

Рози е част от Серендипити почти от създаването му, първоначално като преподавател във формата “Танцуващи с бебета”, след това като преподавател в лятната приключенска занималня Слънцетърсачи (деца 5 – 12 г.). Следващите години е преподавател в занималнята за малки дечица (2.5 – 5 г.).

В момента Рози е основен учител и партньор в Серендипити. Успешно отговаря и подпомага административната, финансова част и бизнес – развитието на проекта.

Taня – помощник възпитател

Ирина – учител по английски

Милена – музикален педагог

Вики- помощник-възпитател

Бори – психодрама за деца

Албена – йога

 

 

 

Start typing and press Enter to search